Orkis

Orkis er en af mine store interesser, jeg begyndte i marts 2003 og vi havde nogle få gange da det var et forsøg for at se om der vor nogen interesse for det, og det var der for vi var en 5-6 stykker som mødte op og deraf er vi 3 tilbage som mødes hver mandag formiddag i vinterhalvåret, i Biecenteret i Hobro hvor vi er 10 i øjeblikket så der er fremgang. Vi har stadig de to som skulle hjælpe os, og nu er det sådan at vi hjælper hinanden hvis vi får problemer og nogle af os henter inspiration på Internettet og finder også nogle opskrifter der, eller får det i ugebladene eller ved bøger lånt på biblioteket.

 

 

 

Knipling

Knipling er også en af mine interesser, og det er også i Biecenteret det foregår hver tirsdag formiddag hvor vi er et par og tyve deltagere, og der er nogle som hjælper dem som er nybegyndere, jeg har været på højskoleophold i Haslev på sjælland i en uge med knipling og 5 lørdage i Viborg på Husflidsskolen. Jeg får også inspiration og nogle mønstre via Internettet samt ved bøger lånt på biblioteket samt ugebladene.

 

 

 

 

 

Strik og sy

Jeg har altid strikket meget, og jeg har syet en hel del tøj til mig selv og familien bl.a. habitter til min mand, men det er blevet lidt mindre de sidste par år da Orkis og Knipling har taget overhånd, men strømper til mine børnebørn og enkelte trøjer bliver det til.

 

 

 

Dans

Jeg har danset moderne dans i sammenlagt 9 år, fra jeg var ca. 6 år, og indtil jeg kom i lære som kontorelev i 1962 og ikke kunne komme til danseundervisning da jeg skulle på handelsskolen om aftenen, men så begyndte jeg at gå til Folkedans, som er en af mine allerstørste interesser, jeg har danset siden efteråret 1965, og i efterårsferien i 1978 startede jeg på børneleder uddannelsen på Snoghøj og det tog tre år derefter har jeg taget voksenpædagogisk kursus.

Jeg underviste børneholdet i Hobro fra 1975, og i efteråret 1976 blev jeg leder af folkedansen i Gravlev og var der til 1993, samtidig har jeg undervist i Udbyneder i 2 sæsoner, Klejtrup i 5-6 sæsoner, Stor Brøndum i 1½sæson.

I 1995 blev jeg leder i Hobro og i 1996 i Mariager samtidig med har jeg et hold med handicapdans i Hobro, hvor der er deltagere fra boenheder i Hadsund, Arden, Nørager og Hobro, jeg har også haft folkedans for handicappede på Sødisbakke i Mariager i 6-7 år.